Pandemiden bu yana yapılamayan Bekilli Kültür Sanat ve Üzüm Festivali'nin 20.'si düzenleniyor. Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir, seçim döneminde söz verdikleri, çevre il ve ilçelerin de merakla beklediği festivalin gerçekleşeceğini belirtti. Demir, "Bekilli 20. Kültür Sanat ve Üzüm Festivali 16 - 17 - 18 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Güzel bir katılımın gerçekleşeceğine inandığımız festivalimize başlıyoruz. Seçim döneminde de söz vermiştik, vatandaşlarımız da hasretle bekliyordu, onun için bu dönemde ağırlık verdik, güzel bir festival olacağını düşünüyoruz. Festivalde ayrıca 200'ün üzerinde 27 ilden katılımcının katılacağı ulusal düzeyde bir satranç turnuvası da düzenledik, aileleriyle birlikte 1000'in üzerinde insan Bekilli'ye gelecek. Festivalle bunu birleştirmemiz bizim için bir avantaj oldu." dedi.

Haluk Levent ve Zakkum, Tavas Zeybek Festivaline Renk Kattı Haluk Levent ve Zakkum, Tavas Zeybek Festivaline Renk Kattı

ŞARAPLIK ÜZÜM ÜRETEN ÇİFTÇİ GEÇEN YILKİ FİYATI ALAMIYOR

16 Ağustos Cuma günü bir kortej yürüyüşüyle festivalin başlayacağını söyleyen Bekilli Belediye Başkanı Demir, "Açılış konuşmaları, halk dansları ve konserlerimizle festivalimiz devam edecek. Festivalin adı önceden şarap festivali olarak geçerdi. Maalesef şarapçılık ve alkolle ilgili yasalardan dolayı festivalimizi üzüm festivali olarak yapıyoruz. Şarapçılığımız bazı politikalardan dolayı geri gidiyor, bu da üzüm üreticimizi olumsuz etkiliyor. Üzümcülükte geçen yılki fiyatlar bu sene yine yok. Enflasyon ortada fakat üzüm üreticisi geçen yılki fiyatı bu sene yine alamamış durumda. Festivallerin aslında üreticiler için bir eğlence olması lazım ama bu dönemde yine şaraplık üzüm üreticimiz mağdur oldu. Umarım ileriki dönemlerde bu sorunları aşacağız. Daha güzel festivaller yapacağız, üreticimiz, halkımız mutlu olacak." dedi. 

Demir ayrıca, "16 Ağustos Cuma günü Bekillili sanatçı Ozan Ozanca, 17 Ağustos Cumartesi günü Can Gox konserimiz var. 18 Ağustos Pazar günü ise Özlem Özdil vatandaşlarla birlikte olacak." dedi. 

Denizli Bekilli Uzum Festivali Belediye Baskani Onder Demir3Denizli Bekilli Uzum Festivali Belediye Baskani Onder Demir1Denizli Bekilli Uzum Festivali Belediye Baskani Onder Demir2