GÜNCEL

Başkan Şen'den, Sefer Azlığına Tepki, Denizli İhmal Ediliyor

Denizli ve çevre illerin de önemli ulaşım araçları arasında yer alan Çardak Havalimanındaki sefer azlığı tepki çekmeye devam ediyor. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, "THY’nin Denizli’yi ihmal etmesi, şehrin gelişiminin önündeki en büyük engellerden biri haline gelmiştir" dedi.

Abone Ol

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, Türk Hava Yolları'nın (THY) Denizli'ye karşı ilgisizliğini eleştirerek, şehrin gelişimini engellediğini söyledi. Denizli'nin Türkiye'nin en güçlü sanayi ve ihracat merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Şen, şehrin bu potansiyeline ulaşmakta zorlandığını belirtti. Denizli'nin ulaşım altyapısının, sanayi ve turizmi destekleyecek seviyede olmadığını ifade eden Şen, özellikle hava yolu ulaşımında büyük sorunlar yaşandığını vurguladı. Şen, "THY’nin Denizli’yi ihmal etmesi, şehrin gelişiminin önündeki en büyük engellerden biri haline gelmiştir" dedi.

ÇARDAK HAVALİMANI’NA YETERSİZ SEFERLER TEPKİ ÇEKİYOR

Şen, Denizli'nin karayolu bağlantılarındaki eksiklikler bir yana, Çardak Havalimanı’na yapılan yetersiz uçuş seferlerinin şehirde büyük bir ulaşım sıkıntısına neden olduğunu belirtti. Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu olan THY’nin, Çardak Havalimanı’na sefer sayısını artırmak yerine şehri görmezden geldiğini iddia eden Şen, "Denizli gibi bir sanayi devinin hava yolu ulaşımı açısından geri planda kalması kabul edilemez" diye konuştu.

SANAYİ VE TURİZM GELİŞİMİ TEHLİKEDE

THY’nin duyarsızlığının, iş insanlarından turistlere kadar geniş bir kitleyi mağdur ettiğini söyleyen Şen, sanayi yatırımları ve turistik gelişmelerin de bu yetersizlik nedeniyle sekteye uğradığını belirtti. Şen, "THY, Çardak Havalimanı’nı daha aktif bir şekilde kullanmaya başlamadığı sürece, Denizli’nin ekonomik büyümesi ciddi şekilde zarar görecektir" dedi.

İzmir-Denizli otoyolu projesinin tamamlanmasıyla yolcuların İzmir'i tercih etme eğiliminde artış yaşanabileceğini ifade eden Şen, Çardak Havalimanı'nın Zafer ve Balıkesir Havalimanları gibi atıl bir duruma düşebileceği uyarısında bulundu. Şen, "Türkiye’nin en büyük havayolu şirketi olarak, THY’nin bu durumun önüne geçme sorumluluğu bulunmaktadır. Bu, yalnızca Denizli’ye değil, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Denizli’nin sağlık turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Şen, Çardak Havalimanı’ndaki yetersiz seferlerin, yabancı sağlık turistleri için şehri tercih dışı bıraktığını söyledi. Şen, "Pamukkale-Karahayıt bölgesindeki fizik tedavi rehabilitasyon merkezi ve son teknolojiyle donatılmış özel hastaneler, uçakların yetersiz olması ve biniş-kalkış saatlerinin uygun olmaması nedeniyle hak ettiği ilgiyi göremiyor" dedi.

Şen, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’a çağrıda bulunarak, Denizli’nin ulaşım sorunlarının çözülmesi için acil adımlar atılması gerektiğini belirtti. "THY, Çardak Havalimanı’na seferlerini artırarak Denizli’yi hak ettiği ulaşıma kavuşturmalı ve şehrin potansiyelini ortaya çıkarmalıdır" diyen Şen, aksi takdirde Denizli’nin gelişim sürecinin sekteye uğrayacağı uyarısında bulundu.

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }