Haber: Rümeysa Nur KELİŞTİ

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Denizli'de faaliyet gösteren basın mensupları ile ilçesinde bir araya geldi. Başkan Gülsever, Denizli’nin Baklan İlçesi’nde geçtiğimiz yıl eğitim öğretim hayatına başlayan Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni basın mensuplarına gezdirdi. Lisenin, eğitim gören öğrencilere faydalarından, mezun olan öğrencilere sunduğu imkânlardan bahsetti.

Denizli’nin Baklan ilçesinde 3 dönemdir Baklan Belediye Başkanlığı yapan Yusuf Gülsever, ilçede eğitim öğretime başlayan Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni basın mensuplarına gezdiren Başkan Gülsever, lise ile ilgili bilgi verdi. Lisenin öğrencilere faydalarını, mezun olan öğrencilere sunulan iş imkânlarını anlattı.

Lisenin kuruluş sürecini anlatan Gülsever, “Ülkenin pek çok bölgesinde, illerinde hizmetlerim oldu, bu hizmetlerimi Baklan ilçemizle pekiştiriyoruz. Hiçbir projemiz yarım kalmadı, tamamladık. Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Baklan ilçesi hazırladığımız projelerden bir tanesiydi. Denizli’den bir mimar arkadaşlarımız ile beraber çalıştık, Ankara’dan da projemiz olumlu sonuç almıştı. Ama projemizi hayata geçirmek için ödenek gerekiyordu, o yüzden biraz ötelemiştik. Gün geldi projemizi hayata geçirdik. Sektörel bazda tarımın her zaman birinci sektör olduğunu, bu sektörün arkasında da herkesin durması gerektiğini, bir şekilde herkesin tarımla ilgili olduğunu biliyorum. Bununla birlikte tabi ki bizlerin de proje üretmesi gerekiyor. Biz burada tarım lisesini hayata geçirmek için gayret ettik” dedi.

“90 ÖĞRENCİMİZLE DEVAM EDİYORUZ”

Denizli’nin tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyleyen Başkan Gülsever, “Denizli tarım olarak 376 bin 738 hektar tarım arazisi olan, Ege Bölgesi, Akdeniz İklim bölgesi ve İç Anadolu İklim kuşağında. Dolayısıyla Türkiye’de üretilen ürünlerin tamamına yakınını ekonomik olarak, potansiyel olarak üreten ve pazarlayan, sadece bitkisel üretimde değil hayvansal üretimde de özellikle son 20 yılda çok büyük ivme kazandı. Böyle bir şehirde tabi ki böyle bir lise olmalıydı. Bu bir eksikti. Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışını geçtiğimiz yıl gerçekleştirdik. 30 öğrenci ile başladık. Kapasitemiz var ama bu öğrenci sayımız az. Bu yıl ki LGS sınavı sonuçlarına göre, 60 öğrencimiz daha gelecek. Bu yıl 90 öğrenci ile eğitim öğretime devam edeceğiz, bu sayı artarak da devam edecek” dedi.

Buldan’da yeni açılan TOBB Anaokulu öğrencilerine bekliyor Buldan’da yeni açılan TOBB Anaokulu öğrencilerine bekliyor

ÖĞRENCİLERİMİZİN TARIM MAKİNESİ KONUSUNDA EĞİTİM ALMASINI İSTİYORUZ

Öğrencilerimizin tarım makineleri alanında eğitim almasını istiyoruz diyen Yusuf Gülsever, “Öğrencilerimizin tarım makineleri alanında eğitim alması için çalışmalarımız olacak. İlçe milli eğitim müdürümüzle, okul müdürümüzle Tarım Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Gene Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmelerde ağırlıklı olarak makine eğitimi olması gerektiğini görüştük. Denizli belki de 81 ilin içinde teknolojiyi en çok takip eden il ama tarım makinelerin üretimi, bakımı, tamiratı yönünden biraz geride. Bu liseden mezun olan öğrencilerimizin ileri tarım makineleri, tarım sanayi tesislerinin kurulumu gibi konularda bu öğrencilerimiz yetişmiş olacaklar. Biz öğrencilerimizin üniversiteye de gitmesini istiyoruz. Bizim Pamukkale Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Belediyemiz arasında protokol taslağı hazırlandı, şuanda imza aşamasında. Bu çalışmalar birlikte yönetilecek” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER NEDEN BAKLAN'A GELSİN?

Baklan Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin imkânlarından, burayı tercih eden öğrencilere sunulan fırsatlardan bahseden Başkan Gülsever, “Burada öğrencilerin barınma sorunu yok. Karma eğitim var. Barınma sorunun giderilmesi öğrencilerin güvenli ortamlarda eğitim almalarını sağlıyor. Öğrencilerimizin harçlık sorunu olmayacak. Buradaki öğretmen arkadaşlarımızdan iki tanesi her akşam burada oluyor. Öğrenciler o gün ki görmüş oldukları dersleri öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte mütalaa ediyorlar. Burada eğitim gören öğrencilerimiz buradan mezun olduktan sonra, üniversite tercihlerinde puan anlamında imkân sağlanıyor. Tarım Bakanlığımızın her yıl hibe projeleri oluyor. Bu projelerden biri de tarım ile ilgili bölümden mezun olan öğrenciler hibe desteği alıyorlar. Kendi işlerini kurabiliyorlar. Tarım bakanlığı üniversiteye gitmeyen öğrencilerimizi de teknisyen olarak, tekniker olarak iş bulma imkânları var” ifadelerini kullandı.

Denizli Baklan Tarim Teknik Anadolu Lisesi Yusuf Gulsever2

Denizli Baklan Tarim Teknik Anadolu Lisesi Yusuf Gulsever1