Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı. Listede taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün yayımlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu Kanun kapsamında hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. Bu uygulama tüketici sağlığının ve menfaatinin korunması ve sektörde haksız rekabetin önlenmesine büyük katkı sağlamaktadır” denildi.

DENİZLİ’DE 9 FİRMA 11 ÜRÜNLE LİSTEDE

Bakanlığın açıkladığı 463 ürün arasında Denizli’den 11 ürün yer aldı. 11 üründen 8’si başka firmalara, 3’ü ise aynı firmaya ait.

Açıklanan listeye giren Denizlili firmalardan 1’i baharat sektörü, 2’si sıvı yağ sektörü, 2’si et ve et ürünleri sektörü, 3’ü süt ve süt ürünleri, 1’i ise takviye edici gıda sektöründe hizmet veriyor.

Bakanlığın yayınladığı listede yer alan firmalar, ürünleri ve tespit edilen uygunsuzluklar ise şu şekilde:

Şirket İsmi: Karanfil Baharat Kimyevi Maddeler Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. Ürün: Has Karanfil Baharat Kekik Uygunsuzluk: Yabancı Madde Tespiti

Şirket ismi: Denpet Petrol Kimyevi Madde ve Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ürün: Zeytin Pınarı Natürel Sızma Zeytinyağı Uygunsuzluk: (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)

Şirket ismi: FMK Petrol Gıda Tarım Turizm İnşaat Yenilenebilir Enerji Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ürün: Bizim Tat Natürel Sızma Zeytinyağı Uygunsuzluk: (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)

Şirket ismi: FMK Petrol Gıda Tarım Turizm İnşaat Yenilenebilir Enerji Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ürün: Egelizade Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı Uygunsuzluk: (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)

Şirket ismi: FMK Petrol Gıda Tarım Turizm İnşaat Yenilenebilir Enerji Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ürün: MFS Paşa Natürel Sızma Zeytinyağı Uygunsuzluk: (Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)

Şirket ismi: Servin Sena Kurt Et ve Et Mamulleri Tic. Ürün: Güneş Kurt Isıl İşlem Görmüş Dana Sucuk Uygunsuzluk: Kanatlı Eti Tespiti)

Şirket İsmi: Yakupağa Et ve Et Ürünleri Hayvancılık Tarım Ürünleri Gıda Pazarlama İthalat İhracat Tic. San. Ltd. Şti Ürün: Yakupağa Sucukları Isıl İşlem Görmüş Piliç Sucuk Uygunsuzluk: Mekanik Ayrılmış Kanatlı Eti Tespiti)

Şirket ismi: Sefer GÜNYILMAZ-Seferoğulları Yoğurtçu Sefer Ürün: Süzme Yoğurt Uygunsuzluk: Süt Yağı Harici Yağ Tespiti)

Macaristan'ın Muğla ve Denizli Fahri Konsolosluğu resmi törenle açıldı Macaristan'ın Muğla ve Denizli Fahri Konsolosluğu resmi törenle açıldı

Şirket ismi: Sümer süt Ür. Gıda Mam. Yem. Ve Tek. Ür. San. Ltd. Şti Ürün: Sümer Gurme Tam Yağlı Kaymaklı Tava Yoğurdu Uygunsuzluk: Natamisin Tespiti)

Şirket ismi: Nil Süt Ürünleri Ürün: Nil Süt Süzme Yoğurt Uygunsuzluk: Bitkisel Yağ Tespiti)

Şirket ismi: Protein Pump 20 Ürün: Plus VitaFit Efervesan Tablet Uygunsuzluk: İlaç Etken Maddesi (Sildenafil ve sibutramin)

TAM LİSTEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...