Aydın'ın Bozdoğan ilçesindeki Örmepınar köyü, 16 Ağustos’ta başlayan orman yangını nedeniyle büyük zarar gördü. Yangın, Alhisar Mahallesi'nde saat 16.45 civarında çıktı ve kısa sürede ormanlık alana yayıldı. Yangının etkisiyle köydeki yeşil alanlar tamamen yok oldu.

Yangın ihbarı üzerine bölgeye hızla Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Karadan yapılan müdahalelere, yangın söndürme helikopterleri ve uçakları da havadan destek verdi. Ancak kuvvetli rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı ve gece boyunca süren müdahalelerle yangın kontrol altına alınmaya çalışıldı.

Köylüler Büyük Üzüntü Yaşıyor

Yangının en çok zarar verdiği köylerden biri olan Örmepınar’da, köyün önemli geçim kaynaklarından olan fıstık çamları ve kestane ağaçları tamamen yandı. Köy sakinleri, yeşil alanlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor ve hayatlarını yeniden kurmak için büyük bir mücadele vermek zorunda kalacaklarını ifade ediyor.

Denizli'de, Yaşlı Kadına Karşıya Geçerken Araba Çarptı Hayatını Kaybetti Denizli'de, Yaşlı Kadına Karşıya Geçerken Araba Çarptı Hayatını Kaybetti

Aydin Bozdogan Ormepinar Yangin Canimizi Zor Kurtardik1

"Her Yer Yandı, Canımızı Zor Kurtardık"

Yangından zarar gören Örmepınar Mahallesi sakinlerinden 65 yaşındaki Lütfü Yazar, yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi: "Ben 65 yaşındayım, burada doğup büyüdüm. Hiç böyle bir olay yaşamadım. Yangın 24 saattir devam ediyor. Köyümüzdeki fıstık çamları ve kestanelerimiz kül oldu. Kendi canımızı ve malımızı zor kurtardık. Ekipler canla başla mücadele etti, ama rüzgar nedeniyle yangın her yere sıçradı. Biz de elimizden geleni yaptık, fakat yeşil alanları koruyamadık."