Denizli Barosu Başkan Adayı Av. Ufuk Kök, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında, Denizli Barosu Başkanlığı’na aday olduğunu yönetim kurulunda yer alan isimlerle birlikte açıkladı. Av. Ufuk Kök, yaptığı açıklamada, öncelikle Denizli’nin özgür sesi ve yılmaz kalemleri olan biz, basın mensuplarına teşekkür etti. 12-13 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak olan Denizli Barosu’nun 49. Olağan Genel Kurulu’nda Denizli Barosu Başkanlığına aday olduğunu duyurarak, benimsedikleri Denizli Barosu vizyonunu açıklayıp meslektaşlarından destek istedi.

Av. Ufuk KÖK’ten Önceki Dönem Yöneticilerine Özel Teşekkür

Av. Ufuk Kök, 1927 yılında kurulan Denizli Barosu’nun, adaletin yılmaz savunucusu olduğunu ve Türkiye’nin sayılı baroları arasında yer aldığını vurgulayarak “Bugüne kadar Denizli Barosu’na hizmet etmiş, emek vermiş ve baromuzun bugünlerine gelmesine katkı koymuş başta baro başkanlarımız ile kurul ve organlarında görev almış tüm meslektaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.” şeklinde konuştu. Ayrıca diğer listelerde aday olan meslektaşlarına da seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesi adına sürece olan katkılarından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Denizli Ufuk Kok Baro Baskani1

“Hizmet İçin Yola Çıkıyoruz”

Adaylık açıklamasında, Av. Ufuk Kök’ün ekibinde yer alan avukatlar da tanıtıldı. Av. Ufuk Kök, yaptığı açıklamada mesleğine olan bağlılığı ve baroya hizmet etme isteğiyle bu göreve talip olduğunu açıkça ifade etti.

Tecrübeli Baro Başkan Adayı

1979 yılında Denizli'de doğduğunu, evli ve bir kız çocuk babası olduğunu söyleyen Av. Ufuk Kök, 2007 yılında avukatlığa başladığını, bu tarihten itibaren de baronun çeşitli komisyon ve organizasyonlarında görev aldığını, Türkiye Barolar Birliği bünyesinde kurulan Avukat Hakları Merkezinde üyeliğinin bulunduğunu belirtti. Açıklamasının devamında “Mesleğimi icra ederken karşılaştığım sorunlar, meslektaşlarım ile olan dayanışma duygusu ve mesleğime duyduğum aidiyet beni o günlerden itibaren Denizli Barosuna hizmet etmeye yöneltti.” diyerek 2016 yılında yapılan baro seçimlerinde ilk olarak aday olduğunu, zaman içinde yapılan seçimlerle birlikte 3 dönem yönetim kurulu üyeliğine seçildiğini, son 2 dönemdir de Denizli Barosu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirtti.

Denizli Barosu Başkan Adayı Av. Ufuk Kök’ten Vizyon Açıklaması

Denizli Barosu Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Av. Ufuk Kök, baronun geleceği için önemli açıklamalarda bulunarak, Denizli Barosu’nda gerçekleştirmeyi düşündüğü hedefleri maddeler halinde sıraladı.

“Toplumsal Olaylara Kayıtsız Kalmayıp Kamuoyunun Öncüsü Olan Bir Baro”

Av. Ufuk Kök, seçilmesi halinde toplumsal olaylara kayıtsız kalmayan, kamuoyunun öncüsü olan bir Denizli Barosu sözünü vererek bu sözünü kamuoyu ile paylaştı.

Baro Başkan adayı Av. Ufuk Kök, vizyon açıklamasının devamında; şehrin kamu kurumları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve hukuk fakültesi ile etkin iletişim ve işbirliği kurmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye Barolar Birliği ile de iletişim ve işbirliğini geliştireceklerini açıklayan Av. Ufuk Kök, avukatların mesleki ihtiyaçlarına yönelik geliştirdikleri çevreci ve pratik projeleri ile mesleki ihtiyaçlara somut çözümler sunduklarını söyledi. Meslektaşlarının baro ile olan aidiyetini artırmayı, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı sunmayı amaçladıklarını da özellikle ifade etti.

“Danışmanlık Kisvesi Altındaki Şirketlere Geçit Yok”

Av. Ufuk Kök, tüm avukatların hak ve menfaatlerini savunacaklarını ve güncel mesleki sorunlara çözüm bulana kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Burada özellikle hasar danışmanlık şirketi olarak faaliyet gösteren şirketlerle sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti. Bu sorunun hak arama derdine düşmüş tüm vatandaşların da sorunu olduğunu vurgulayarak danışmanlık kisvesine sığınan şirketlerin faaliyetlerine son vermek için gerekli çalışmaları yapacaklarının sözünü verdi.

“Listemizi Denizli Barosu’nun Kıymetli Avukatlarına Emanet Ediyorum”

Başkan adayı Av. Ufuk Kök, baroya hizmet etmek için genç ve tecrübeli meslektaşlarından oluşturduğu bir ekip ile yola çıktığını belirtti. Av. Ufuk Kök açıklamasında “Şahsım ve listemizde aday olan yol arkadaşlarım adına tüm meslektaşlarımızdan destek istiyor, listemizi Denizli Barosu’nun kıymetli avukatlarına emanet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Denizli Barosu Yönetim Kurulu üyeliklerine aday olan meslektaşlarını tanıtırken iş ve ailelerinden daha fazla ödün vereceğini vurgulayarak kadın aday meslektaşlarına isim sıralamasında pozitif ayrımcılık yapan Av. Ufuk Kök’ün meslektaşlarına emanet ederek destek istediği yönetim kurulu adayları ise şöyle;

Av. Aylin Uzar Yılmaz,

Av. Seher Aydemir, Av. Büşra Tıkıroğlu,

Av. Tuğçe Burhan Arık,

Av. Özgür Kargül, Av. Engin Yıldız,

13 polis memuru için ‘Dilucu Şehitleri Anıtı’ törenle açıldı 13 polis memuru için ‘Dilucu Şehitleri Anıtı’ törenle açıldı

Av. Muhsin Dinçer,

Av. Alper Güleç,

Av. Ömer Faruk Eren,

Av. Mustafa Alperen Türemen

“Birlikte Başarıp Birlikte Yöneteceğiz”
Başkan adayı Av. Ufuk Kök, seçim sürecinde tüm meslektaşlarından destek istedi. “Birlikte başarıp birlikte yöneteceğimiz bir Denizli Barosu hayali ile saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek basın açıklamasını tamamladı.

5 Aday yarışacak
Denizli Baro Başkanlığı seçiminde Av. Ufuk Kök dahil 5 adayın yarışacağı öğrenildi. Adaylar arasında Mevcut Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, Av. Jülide Keleş Yarışan ve Av. Uğur Şimşek'in olduğu belirtildi. 5 adayın olduğu seçimde 2100 seçmenin olduğu belirtildi.