Çavuşoğlu; “Kaynaklar Yerinde Değerlendirilseydi, Simit Zaten 25 Kuruş Olurdu” Çavuşoğlu; “Kaynaklar Yerinde Değerlendirilseydi, Simit Zaten 25 Kuruş Olurdu”

CHP Denizli milletvekili Şeref Arpacı, "Denizli milletvekili olarak geçtiğimiz yıl Mayıs ayında çalışmalara başladık. ikinci yasama yılında; 50 uluslararası sözleşme, 70 adet de kanun teklifini yasalaştırdık, toplam 924 saatlik mesai yapmış olduk. Bu kadar saatlik mesaide ne yaptık diye sorarsanız, inanın vatandaşa, vergi ceza ve kısıtlama ve yasak getirmek dışında bir şey yapmadık. Peki yandaşa ne yaptık, yandaşa bol bol vergi muafiyeti getirdik, kıyak düzenlemeler getirdik ve bazı zorunluluklarını kaldırarak muafiyetler verdik. Yani bu iktidar her zaman yaptığı gibi 1 senedir vatandaşa zulmünü yandaşa da kıyağını yapmaktadır maalesef. Muhalefet olarak bir çok kanun teklifi, soru önergesi verdik, fakat çoğunluk demokrasisi dediğimiz Ak Parti ve MHP oylarıyla vatandaşın faydasına olan bir çok kanunu ne yazık ki meclis gündemine getiremedik." dedi.

MECLİS RESMEN UYUTULDU

31 Mart'ta seçim nedeniyle meclis çalışmalarında 1 aylık ara olduğunu belirten Arpacı, "Seçim sonuçlarından sonra 3 buçuk ay boyunca meclis resmen uyutuldu. Mecliste doğru düzgün bir yasa yapılmadı. Bol bol uluslararası sözleşme getirdiler. Normalde 1, 2 saatte geçecek sözleşmeleri, anlaşmaları günlerce uzattılar. Biz muhalefet olarak hep itiraz ettik. Dedik ki gelin tekstilin, emeklinin sorunlarını konuşalım, gelin vergi yasalarında değişiklik yapalım, ama ne yaptılar meclisi çalıştırmayıp, ülkenin faydasına olacak kanunların hiçbirini getirmeyip meclisi Temmuz dönemine kadar çalıştırmadılar. Meclis 1 Temmuz itibariyle çalışmasına ara verir, 1 Ekim'e kadar yaz dönemi çalışma programına girer, ama bu hükümet ne yaptı, 3 buçuk ay hiçbir şey getirmediği meclise çok önemli olan 6 yasayı 15 gün içinde getirdi. Bu 6 yasayı kamoyunda, mecliste konuşulmadan 10 günü içinde geçirdi. Bu yasalardan biri vergi paketi, yargı paketi, öğretmenlik meslek kanunu, e-ticaret yasası, tasarruf paketi ve son olarak sokak hayvanları yasası geldi. Bu yasalardan bazısı aynen geçerken bazıları da itirazlarımız sonucu henüz yasalaşmadı." dedi. 

Denizli Chp Ali Osman Horzun Instagram Maliyeti1

EK VERGİ SINIRI 15 DOLARA DÜŞÜRÜLDÜ

E-Ticaretle ilgili yasaya ayrıca parantez açan CHP'li vekil Arpacı, "Bugünlerde e-ticaretle ilgili vergi kısıtlama ve imtiyazlar gündemde. Türkiye'de e-ticaretin dominand şirketi Çin'li bir firma biliyorsunuz. Bugünlerde Çin'li firmalarla ilgili hem bakanlık hem meclis nezdinde çok fazla yasa geçiyor. İthalatı yasaklamakla ilgili bir vergi artışı oldu. Daha doğrusu minimum sipariş tutarını 150 Dolar'dan 15 Dolar'a düşürerek bütün ithal edilen ürünlere ek vergiye ve gümrüğe tabi tutuldu. Arka planda yatan bir Çin'li firma diğer bir Çin'li firmanın pazara girmesini engellemeye çalışıyor. Burada kaybeden küçük miktarlarda ithalat yapan veya ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaş oluyor. Büyük ithalat yapıyorsanız avantajınız var, fakat ithalat rakamı düştükçe ihtiyacınızı alamaz hale geliyorsunuz." dedi. 

DENİZLİ'DE KONKORDATO SAYISI ARTTI 

2022 yılında üretim yatırım istihdam ve ihracat şiarıyla yola çıkılan Türkiye Ekonomi Modeline de değinen Arpacı, "Bu model uygulanmaya başladığından beri ne ihracatımız, ne istihdamımız ne yatırımımız arttı. Türkiye'deki konkordato sayılarına bakalım 2023 yılındaki toplam konkordato sayısına 2024'ün ilk 5 ayında ulaşıldı." dedi.

DENİZLİ DEVLET HASTANESİ DEPREMDE İLK YIKILACAK BİNALARDAN

Denizli'de her zaman gündemde yerini alan Denizli Devlet Hastanesi binası ile açıklama yapan Arpacı, "Denizli Devlet Hastanesi ile ilgili her gece en az 5 tane telefon alıyoruz. Yoğun bakım hastaları yer bulamadığını, hastalar ise yatak bulamadığını söylüyor. Denizli'nin ciddi bir hastane problemi var, mevcut devlet hastanesi Allah göstermesin bir deprem olduğunda ilk yıkılacak binalardan bir tanesi. Geçici olarak prefabrik bir bina yapıyorlar 400 yataklı, fakat bu binanın da Denizli'nin hastane ihtiyacını karşılaması mümkün değil." dedi.