Vücudun hangi maddelere karşı hassasiyet durumunun olduğunu belirlemeye yarayan test işlemlerine, alerji testi denir. Alerji testleri, kan örneği alınarak ya da alerji yaptığı düşünülen maddenin cilt üzerine damlatılması yöntemi ile yapılır.

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Vücut farklı maddelere tepki gösterebildiği için alerji testi çeşitleri çok fazladır.

  • Deri testi,
  • Kan testi,
  • Deri yama testi,
  • Gıda alerji testi,
  • Provokasyon testi,

Tüm test çeşitleri labistanbul.com tarafından gelişmiş tıbbi teknolojiler kullanılarak yapılıyor.

Antalya’da Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri: Bilimsel Yaklaşımla Ruh Sağlığına Destek Antalya’da Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri: Bilimsel Yaklaşımla Ruh Sağlığına Destek

Alerji Testi Aç Karnına Mı Yapılır?

Kişide görülen alerji reaksiyonlarına göre alerji testi işlemlerinde izlenecek yollar belirlenir. Genel olarak aç karına yapılan testler değildir ve test türüne göre ön hazırlık aşamaları belirlenir.

İlaç Alerji Testi Nasıl Yapılır?

Kişinin, kullanılacak ilaca karşı alerjisinin olup olmadığını anlamak için test işlemleri yapılır. İlaçlara karşı reaksiyon gösteren kişilerde, alerji testi işlemleri, doktor gözetiminde ilacın belirli dozla alınması ile yapılır.

CYBH Testi

Tıbbi test işlemlerinin yapıldığı laboratuvarda, cybh testi ile cinsel yolla bulaşan hastalıklar erken teşhis edilebiliyor. Cinsel yollarla bulaşan hastalıklar (CYBH) gerekli önlemler alınmadığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bunun için risk taşıyan bireyler, sağlıklarını korumak ve erken tespitlerin yapılabilmesini sağlamak için bu testi istedikleri zaman yaptırabiliyor.

Cybh Testi Nedir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar kelimelerinin baş harflerinden oluşan cybh testi hastalıkların erken teşhis edilebilmesi ve yayılmasını önlemek için, kan, idrar, penil ya da vajinal sürüntü numuneleri ile yapılabilen tıbbi test türüdür. Labistanbul.com hizmetlerinden faydalanmak isteyenler, ön muayene işlemi sonrasında alınacak olan numune ile test işlemlerini yaptırabiliyor.

Cybh Testi Nasıl Uygulanır?

Farkındalık oluşturmak ve erken tanı için yapılabilen cybh testi uygulamaları için birkaç işlem adımı vardır. Doktor ile görüşme, numune alınması, laboratuvar test işlemleri ve sonuçların değerlendirilmesi adımları uygulanır. Bireyden alınan numuneler, laboratuvar ortamında test kitlerinde analiz edilir. Test işleminde, cinsel yolla bulaşan, gonore, HIV, sifiliz, klamidya gibi hastalıkların olup olmadığına bakılır.

Hangi Cybh Testleri’ni Yapmalıyım?

Cinsel yolla bulaşan hastalık türleri, ilk başlarda kişide herhangi bir belirti göstermeyebiliyor. Farklı cinsel deneyimler yaşayan bireyler, risk faktörüne göre cybh testi işlemlerini düzenli olarak yaptırmalıdır.

Cinsel yollarla bulaşan hastalıklar için yaygın olarak yapılan testler şunlardır;

  • HIV testi,
  • Hepatit B,
  • Hepatit C,
  • Gonore (bel soğukluğu) testi,
  • Klamidya testi,
  • Trikomonas testi,
  • Sifiliz testi,
  • Human papilloma virisü (HPV) testi,

Birden fazla cinsel partneri olanlar, risk faktörlerine göre test seçimi yapabilecektir.

En Çok Yapılan Cybh Testleri Nelerdir?

En çok yapılan cybh testi HIV (insan bağışıklık yetmezlik virüsü) testidir. Birden fazla cinsel ilişki partneri olanlar, idrar, kan ve ağız sıvısı testi ile bağışıklık sisteminin durumunun tespit edilmesini sağlayabiliyor. Cinsel partnerin hastalık taşıyıp taşımadığından emin olmayan ve korumasız cinsel ilişkiye girenler, en çok HIV testini yaptırıyor.

Dört Boyutlu Ultrason Nedir?

Gebelik takibinde, bebeğin gelişimi, hareketleri, fonksiyonları ve yüz ifadesi gibi gelişim özelliklerini izleyebilmek için 4 boyutlu ultrason yöntemi kullanılır. Bebek hareketlerinin görüntülenebilmesini sağlayan yöntem olduğu için dört boyut terimi kullanılıyor.

4d Ultrason Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Tercih Edilmelidir?

Gebeliğin her aşamasında farklı test ve ultrason işlemleri yapılabiliyor. Gebeliğin 24 ile 32. Haftaları arasında, 4 boyutlu ultrason öneriliyor. Bebeğin vücut hatlarının daha rahat görülebileceği dönemdir. 32 haftadan sonra bebeğin büyüklüğü artacağı için bazı hareketleri ile ilgili görüntüler net olmayabilecektir.

4 Boyutlu Ultrasonun Klasik Ultrason Yönteminden Farkı Nedir?

Ultrason çeşitleri arasındaki fark, görüntüleme yöntemi ve elde edilen sonuçlardır. Klasik ultrasonda, bebeğin görüntüsü iki boyutlu olurken, 4 boyutlu ultrason tekniğinde, bebeğin hareketleri anlık olarak görüntülenebiliyor.