GÜNCEL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci, Emekli Zamlarına Karşı Alternatif Çözüm Önerdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, emeklilere zam yapılmasının geçim sıkıntısını çözmede yeterli olmayacağını belirtti.

Abone Ol

Zeybekci, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "Emeklilere 25 bin lira verilmesi dünyadaki yoksulluk sorununu çözmez, Herkes bolca para verir ve problemler biterdi. Asıl çözüm, ürün ve mal üretimini artırmak, istihdamı desteklemektir. Ülke olarak topluca bu konuda karar vermeliyiz" dedi.

EYT ve Emeklilik Sistemi Üzerine Açıklamalar

Zeybekci, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda da değerlendirmelerde bulundu. EYT ile emeklilik sisteminin dar bir çerçeveye oturduğunu ifade eden Zeybekci, "EYT, gelecekteki kaynakların bugünden kullanılmasına neden oluyor. Türkiye'de 16 milyondan fazla emekli var ve bu sürdürülebilir bir durum değil. Bu konu yalnızca siyasi bir mesele değil, ülkenin geleceğiyle ilgili bir meseledir. EYT konusundaki görüşlerim başlangıçta olumsuzdu, ancak ülke menfaatlerini gözeterek çeşitli adımlar atıldı. Beklentiler yüksek ama kaynaklar sınırlı" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Ekonomik Yolu ve Tedbirler

Ekonomik stratejilerin doğru yönde ilerlediğini belirten Zeybekci, "Dünyadaki ekonomik trende bakıldığında Türkiye'nin izlediği yolun doğru olduğunu düşünüyorum. Parasal tedbirlerle enflasyonla mücadele programı uygulanıyor. Talep artışı ile başa çıkmak zor olabilir, ancak tarım ve gıda destekleri ile dar gelirli ve asgari ücretlilere, esnafa ve çiftçilere odaklanmalıyız. Refahı artırmak için sadece parayı artırmak yeterli değil; üretimi ve arzı artırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }