Denizli Sanayi Odası DSO bünyesindeki AB Bilgi Merkezi koordinasyonunda, AB Türkiye Delegasyonu desteği, AB üyesi ülkelerin Büyükelçilikleri ve AB Ulusal Kültür Enstitüleri iş birliği ile Avrupa'nın seçkin filmleri sinema severler ile buluştu.

9 Mayıs tarihinde başlayan festivalin resepsiyonu ise, 11 Mayıs Cumartesi günü Litvanya Büyükelçisi Ričardas Degutis ve filmin başrol oyuncusu Dovilė Kundrotaitė ve Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger, Avrupa Film Günleri hakkında bilgi verirken, katılım sağlayan davetlilere teşekkürlerini sundu. 
DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, “Avrupa Film Günleri’ni şehrimizde gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Resepsiyonumuza ve film gösterimimize teşrif eden Litvanya Büyükelçimize, Büyükelçilik Başkatibine ve filmin kıymetli başrol oyuncusuna bizlerle birlikte oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ 19 ŞEHİRDEN BİRİ OLARAK DENİZLİ’DE VE ODAMIZ BÜNYESİNDE AB BİLGİ MERKEZİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”

Avrupa Birliği'nin Türkiye için önemli bir partner olduğuna inandığını belirten Başkan Kasapoğlu, “Denizli, ihracatının büyük kısmını Avrupa Birliği üyesi ülkelere gerçekleştiren ve bu sebeple Avrupa ile ticaret başta olmak üzere hem kültürel hem de sosyal ilişkileri güçlü olan illerin başında geliyor. Bizler de Denizli Sanayi Odası olarak, Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Üyelerimizin Avrupa ile ticari, ekonomik ve sosyal entegrasyonunu geliştirecek projeler yürütüyor, AB ile iş birliğini geliştirmek için aktif bir şekilde çalışıyoruz. Bununla ilgili olarak da AB Türkiye Delegasyonu ile 1997 yılından beri var olan ortaklık çerçevesinde Türkiye’deki 19 şehirden biri olarak Denizli’de ve Odamız bünyesinde AB Bilgi Merkezi’ne ev sahipliği yapıyoruz. Bu birliktelik ile AB ülkeleri ve kurumları ile iş birliklerimizi hem DSO hem de ilimiz adına güçlendirecek çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Denizli’ye Özgü Lezzetler Damakları Çatlattı Denizli’ye Özgü Lezzetler Damakları Çatlattı

“GÖSTERİMİ YAPILACAK OLAN FİLMİMİZ LİTVANYA’DA EN İYİ FİLM ÖDÜLÜNÜ ALDI”

Avrupa Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Litvanya Büyükelçisi Ričardas Degutis, “Denizli’de olmak çok güzel. AB bilgi merkezine bu etkinliği düzenledikleri için çok teşekkür ederiz. Biz Litvanya’da her yıl bahar ayında film festivali yapıyoruz. Bugün burada gösterimi yapılacak olan filmimiz Litvanya’da en iyi film ödülünü aldı. Bugünkü etkinliğimizin en iyi tarafı da filmimizin başrol oyuncusunun etkinliğimize katılmış olması. Kendisi yaşı çok genç olmasına rağmen oldukça yetenekli bir aktris. Ayrıca, ünlü bir şov programında da yer alıyor. Kendisini tebrik ediyorum.” dedi.

“UMARIM BU FİLMİN BANA VERDİĞİ HİSSİ SİZDE HİSSEDERSİNİZ”

Başrol Oyuncusu Dovilė Kundrotaitė, “Öncelikle bir Litvanya filmini izlemeye geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Filmimizin böyle bir festival kapsamında gösterimde olmasından dolayı çok mutluyum. Filmin yönetmeni ile hiç detay vermeme konusunda anlaşmıştık. Ancak burada bazı sorularınızı yanıtlayacağım. Yönetmenimiz burada bulunamadığı için üzüntülerini dile getirmemi istedi. Filmin yapımı çok zaman aldı. Bu filmi yaparken, insanlar, aileler ve toplumlar arasındaki ilişkiler ile ilgili çok şey öğrendim. Bir taraftan da kendim ile ilgili gelişim de sağladım. Umarım bu filmin bana verdiği hissi sizde hissedersiniz. Hepinize iyi seyirler diliyorum” dedi.

Denizli Sanayi Odasi Avrupa Film Gunleri2Denizli Sanayi Odasi Avrupa Film GunleriDenizli Sanayi Odasi Avrupa Film Gunleri3

FİLMİN ARDINDAN BAŞROL OYUNCUSU İLE SÖYLEŞİ

Resepsiyonun ardından Litvanya yapımı “Göz Kırpmayı Unutma / Remember to Blink” adlı filmin gösterimi yapıldı. Salonu dolduran katılımcılar hep birlikte filmi izlerken, finalde başrol oyuncusu Dovilė Kundrotaitė gösterim salonunda söyleşi gerçekleştirdi. PAÜ İletişim Fakültesi Öğrencisi Nisa Batmaz’ın modere ettiği Söyleşinin sonunda filmi izleyen seyircilerin sorularını da yanıtlayan başrol oyuncusu, film ve oyunculuk hayatına dair merak edilenleri anlattı.